Åby Arenastad

Vårt uppdrag för kommunen började med att möjliggöra simning i simhallens största bassäng, därefter färdigställde vi Lilla Åbybadet och nu pågår markarbetena för det nya badhuset.

I ett strategiskt partneringavtal med Mölndals stad tar vi fram bästa möjliga beslutsunderlag för kommande investering av Åby Arena.

Området behöver moderniseras och rustas upp för att staden ska kunna erbjuda invånarna, främst barn och ungdomar, goda villkor för idrott och motion.
Åby Arena är Mölndals stads största idrottsområde och består av en mängd olika idrottsanläggningar. Området utformades till största delen på 1970-talet och flera av anläggningarna står nu inför behov att upprustas. Det innefattar bl.a. Åbybadet, isbana, ishall, kansli och friidrottsarenan.

Samtidigt har befolkningstillväxten i staden, den stora tillströmningen av nya idrottsutövare samt förändrade former av motions- och idrottsutövande medfört behov av modernisering, inte bara av anläggningarna utan också, av hela området.

Vad händer just nu?

Nu är flera av bassängerna gjutna och till hösten startar vi arbetet med fundamenten för de större rutschkanorna.

Trevlig sommar!

Fler filmer från Badhusbygget

Vad händer just nu?

Sedan en månad tillbaka pågår pålning för Mölndals nya badhus – totalt 655 pålar ska slås ner i leran. I filmen berättar vår platschef mer.

Rivning pågår

Vet du vad skillnaden mellan tungrivning och lättrivning är och vart allt material tar vägen?  I filmen ger Peter Höjer svar.

Lilla Åbybadet är en provisorisk simhall i väntan på att ett nytt badhus ska stå klart i början av 2023. 

Vi har arbetat intensivt med att hitta begagnade material som fortfarande har många år kvar i livslängd. Till exempel är själva byggnaden som inrymmer simbassängerna en tidigare mässlokal och fläktaggregaten har tidigare suttit i Älmhults simhall. Klortillverkningen som kommer att användas är densamma som idag används på Åbybadet.

I Lilla Åbybadet kommer det att finnas en 25-metersbassäng med 8 banor, en undervisningsbassäng, duschutrymmen och omklädningsskåp. Aktuell information och öppettider finner du här.

Du kan även läsa om projektet på Mölndals stads hemsida.

 

 

 

ww.molndal.se

Fler projekt

Förskolor i Program Fyrklövern

Förskolor i Program Fyrklövern

Vi skapar en inspirerande plats för barnen i Göteborg! Det är visionen för Program Fyrklövern, ett strategiskt partneringprojekt mellan Vestia Construction Group och Lokalförvaltningen, Göteborg stad. Program Fyrklövern omfattar nybyggnation av sex förskolor i...

SEEL – nytt forskningscentrum för eltransporter

SEEL – nytt forskningscentrum för eltransporter

Testbädd för el- och laddfordon  En 15 000 kvm stor anläggning med en kontorsdel och en laboratoriedel där näringsliv, forskning och samhällsaktörer kan dela kunskapsutveckling inom elektromobilitet. På Gateway Säve, strax utanför Göteborg bygger Vestia Construction...

Silverkällan, skola och äldreboende i Sandarna

Silverkällan, skola och äldreboende i Sandarna

Grundskola och äldreboende i samma byggnad På Fixfabrikens gamla tomt i Sandarna, Göteborg, bygger Vestia Construction Group en ny grundskola och ett nytt äldreboende. Projektet genomförs i partnering på uppdrag av fastighetsförvaltaren Hemsö. Den unika utformningen...

Lekstorpsskolan

Lekstorpsskolan

Om- och tillbyggnad av Lekstorpsskolan i Gråbo På uppdrag av Lerums kommun har vi genomfört en om- och tillbyggnad av Lekstorpsskolan i Gråbo och därmed utökat skolans kapacitet från 330 elever till 500 elever. Det strategiska partneringprojektet inleddes med en...