Åby Arenastad

Vårt uppdrag för kommunen började med att möjliggöra simning i simhallens största bassäng, därefter färdigställde vi Lilla Åbybadet och nu pågår monteringen av de prefabricerade ytterväggarna och takstolarna.

I ett strategiskt partneringavtal med Mölndals stad tar vi fram bästa möjliga beslutsunderlag för kommande investering av Åby Arena.

Området behöver moderniseras och rustas upp för att staden ska kunna erbjuda invånarna, främst barn och ungdomar, goda villkor för idrott och motion.
Åby Arena är Mölndals stads största idrottsområde och består av en mängd olika idrottsanläggningar. Området utformades till största delen på 1970-talet och flera av anläggningarna står nu inför behov att upprustas. Det innefattar bl.a. Åbybadet, isbana, ishall, kansli och friidrottsarenan.

Samtidigt har befolkningstillväxten i staden, den stora tillströmningen av nya idrottsutövare samt förändrade former av motions- och idrottsutövande medfört behov av modernisering, inte bara av anläggningarna utan också, av hela området.

Vad händer just nu?

Nu är flera av bassängerna gjutna och till hösten startar vi arbetet med fundamenten för de större rutschkanorna.

Trevlig sommar!

Fler filmer från Badhusbygget

Vad händer just nu?

Sedan en månad tillbaka pågår pålning för Mölndals nya badhus – totalt 655 pålar ska slås ner i leran. I filmen berättar vår platschef mer.

Rivning pågår

Vet du vad skillnaden mellan tungrivning och lättrivning är och vart allt material tar vägen?  I filmen ger Peter Höjer svar.

Lilla Åbybadet är en provisorisk simhall i väntan på att ett nytt badhus ska stå klart i början av 2023. 

Vi har arbetat intensivt med att hitta begagnade material som fortfarande har många år kvar i livslängd. Till exempel är själva byggnaden som inrymmer simbassängerna en tidigare mässlokal och fläktaggregaten har tidigare suttit i Älmhults simhall. Klortillverkningen som kommer att användas är densamma som idag används på Åbybadet.

I Lilla Åbybadet kommer det att finnas en 25-metersbassäng med 8 banor, en undervisningsbassäng, duschutrymmen och omklädningsskåp. Aktuell information och öppettider finner du här.

Du kan även läsa om projektet på Mölndals stads hemsida.

 

 

 

www.molndal.se

Fler projekt

Slakthuset

Slakthuset

Slakthuset i Gamlestaden  Tillsammans med Higab AB och underentreprenörer har vi flera spännande projekt på gång i det gamla slakthusområdet i Gamlestaden, Göteborg. Målsättningen är att återskapa de ursprungliga kvalitéerna i det som en gång var Sveriges andra...

Fjällbo Park

Fjällbo Park

Bostadsrätter i Fjällbo Park  I Fjällbo Park bygger vi fem flerbostadshus i partnering med Egnahemsbolaget och underentreprenörer. Färdigställandet närmar sig, förbesiktningen sker direkt efter semestern. De första kunderna flyttar in den 8 september 2022....

Ombyggnation av Sankt Jörgen ÄBO

Ombyggnation av Sankt Jörgen ÄBO

Renovering och ombyggnation av äldreboende  Alldeles intill Sankt Jörgens park i Hisings Backa genomför Vestia Construction Group en komplex ombyggnation av ett äldreboendet/gruppboende som till stora delar har totalrenoverats med kvarboende hyresgäster. Uppdraget...

Program Lyftet

Program Lyftet

Hållbara lärandemiljöer i Mölndals stad  Vestia Construction Group är totalentreprenör för Program Lyftet som omfattar åtta projekt, både förskolor och skolor/ utbildningslokaler i Mölndals stad. Vestia och Mölndals stad genomför programmet i strategisk partnering, en...