Åby Arenastad

Vårt uppdrag för kommunen började med att möjliggöra simning i simhallens största bassäng, därefter färdigställde vi Lilla Åbybadet och nu pågår markarbetena för det nya badhuset.

I ett strategiskt partneringavtal med Mölndals stad tar vi fram bästa möjliga beslutsunderlag för kommande investering av Åby Arena.

Området behöver moderniseras och rustas upp för att staden ska kunna erbjuda invånarna, främst barn och ungdomar, goda villkor för idrott och motion.
Åby Arena är Mölndals stads största idrottsområde och består av en mängd olika idrottsanläggningar. Området utformades till största delen på 1970-talet och flera av anläggningarna står nu inför behov att upprustas. Det innefattar bl.a. Åbybadet, isbana, ishall, kansli och friidrottsarenan.

Samtidigt har befolkningstillväxten i staden, den stora tillströmningen av nya idrottsutövare samt förändrade former av motions- och idrottsutövande medfört behov av modernisering, inte bara av anläggningarna utan också, av hela området.

Vad händer just nu?

Nu är flera av bassängerna gjutna och till hösten startar vi arbetet med fundamenten för de större rutschkanorna.

Trevlig sommar!

Fler filmer från Badhusbygget

Vad händer just nu?

Sedan en månad tillbaka pågår pålning för Mölndals nya badhus – totalt 655 pålar ska slås ner i leran. I filmen berättar vår platschef mer.

Rivning pågår

Vet du vad skillnaden mellan tungrivning och lättrivning är och vart allt material tar vägen?  I filmen ger Peter Höjer svar.

Lilla Åbybadet är en provisorisk simhall i väntan på att ett nytt badhus ska stå klart i början av 2023. 

Vi har arbetat intensivt med att hitta begagnade material som fortfarande har många år kvar i livslängd. Till exempel är själva byggnaden som inrymmer simbassängerna en tidigare mässlokal och fläktaggregaten har tidigare suttit i Älmhults simhall. Klortillverkningen som kommer att användas är densamma som idag används på Åbybadet.

I Lilla Åbybadet kommer det att finnas en 25-metersbassäng med 8 banor, en undervisningsbassäng, duschutrymmen och omklädningsskåp. Aktuell information och öppettider finner du här.

Du kan även läsa om projektet på Mölndals stads hemsida.

 

 

 

ww.molndal.se

Fler projekt

Lekstorpsskolan

Lekstorpsskolan

I ett strategiskt partneringavtal med Lerums kommun utvecklar vi LekstorpsskolanPå Aggetorpsvägen 2 i Gråbo pågår skolans ny- och ombyggnation för att möjliggöra kapacitet för fler elever - från 330 elever till 500 elever. Utbyggnaden av Lekstorpsskolan kommer...

Fjällbo Park

Fjällbo Park

Bostadsrätter i Fjällbo ParkTillsammans med Egnahemsbolaget bygger vi 90 bostadsrätter i Fjällbo Park fördelat på fem stycken tre- och fyravåningshus.BO NÄRA FRILUFTSLIV OCH ÄVENTYRLägenheterna byggs vid foten av Fjällboberget i en grönskande parkmiljö. Området som...

Kvarter C2 och C3 i Selma stad

Kvarter C2 och C3 i Selma stad

Ett lamellhus, ett punkthus, ett nytt samarbete. Tillsammans med Egnahemsbolaget och Liljewall utvecklar vi 111 lägenheter i Selma stad. Tillsammans har projektgruppen, under projektets första fas, vänt och vridit på alternativa produktionsmetoder och materialval för...

Vi trivs i Femman-huset

Vi trivs i Femman-huset

Hyresgästanpassningar i NordstanI Femmanhuset i Nordstan har Vestia funnit på plats sedan 2010. Vi utför löpande anpassningar av lokaler för Hufvudstadens olika hyresgäster. Hyresgästerna i huset är mycket känsliga för störningar och vi lägger mycket tid på att...