MÖT EN AV VÅRA MEDARBETARE

- Anders Olsson

Tre ord som beskriver dig:

Lugn, eftertänksam & pedagogisk

Anders Olsson har jobbat i byggbranschen i över 40 år. I dag jobbar han som kalkylingenjör på Vestia i Göteborg och den starka teamkänsla som finns på företaget har han aldrig tidigare upplevt.

– I den här branschen lär man sig något nytt varje dag och det är därför jag är kvar. Trots lång erfarenhet kan man inte kunna allt och på Vestia kan jag både hjälpa andra och själv fråga andra om hjälp.

Hur hittade du och Vestia varandra?

– Jag har tidigare jobbat inom byggindustrin som platschef, arbetsledare och kalkylingenjör. För ett par år sedan hittade jag Vestia via deras hemsida och tyckte det såg spännande ut att jobba där. Det var dags att röra på mig och nu har jag jobbat som kalkylingenjör här i två år. Jobbet innebär att jag räknar ut kundens kostnader för stora projekt som bostadsområden eller kontor.

”Det jobbar en del yngre personer på Vestia. Jag vill att de ska växa in i sina roller och då måste de våga ställa frågor till mig och andra kollegor. Så hellre hundra frågor för mycket än hundra för lite brukar jag säga.”

Anders Olsson
kalkylingenjör, Vestia Construction Group AB

Vad trivs du mest med på Vestia?

– Jag har aldrig tidigare jobbat på ett företag med ett så öppet arbetsklimat. Vestia är framåtskridande när det gäller att alla ska trivas. Det är också väldigt prestigelöst. Man kan prata med alla och det är öppna dörrar överallt, även till vår vd.

Berätta lite om dig själv!

– Jag är 59 år och bor med min sambo Carina. På fritiden gillar jag datorer och att vara ute i naturen och plocka svamp. Dessutom är jag musikintresserad. Jag lyssnade mycket på hårdrock när jag var yngre och sjöng i bandet Två tusen volt. Men sedan sabbade jag mina stämband, så jag låter oftast lite skrovlig. I dag lyssnar jag mycket på musik, allt från death metal till opera.

Vad är mest utmanande i din arbetsroll?

– Arkitekter och kunder har från början en vision, men det kan ofta bli dyrt i slutändan. Då är det mitt jobb att föreslå byte av material eller en annan konstruktion för att totalt sett få ner kostnaden. Det gäller att i samverkan hitta en så bra produkt som möjligt till ett så bra pris som möjligt.

Hur viktigt är nöjda kunder för dig?

– Jätteviktigt, och det får vi genom att bygga förtroenden där kunden förstår att vi jobbar efter deras villkor. Vi jobbar tillsammans med kunden för att få fram en så bra lösning som möjligt. Nöjda kunder kommer tillbaka vid nästa projekt och det är något jag alltid strävar efter.

Läs mer om…

Möt flera medarbetare

LÄS MER

Jobba hos oss

LÄS MER

Om Vestia

LÄS MER