Fanfarer och tårta för Parkhus 4

maj 19, 2022

Tårta och spadtag när byggstart på Parkhus 4 firades

Idag firades byggstarten av kvarteret Parkhus 4 med ett spadtag i den nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal.

Fastighetsutvecklaren Aspelin Ramm arrangerade festligheterna och på plats var representanter från bl a Mölndals stad, Wingårdh Arkitektkontor och Vestia Construction Group.

Parkhus 4 består av tre sammanhängande huskroppar på totalt drygt 18 200 kvm, varav cirka 12 000 kvm kontor. Kontorsytorna är flexibla och kan anpassas efter lokalbehov på mellan 250 och 1780 kvm. Vestia Construction Group flyttar in på 1 100 kvm på våning 6 när huset står klart Q2 2024. I gatuplanet utvecklas ytor för handel som bidrar till att göra Pedagogen Park till en blandstad med bostäder, kontor, handel och lokal service. Totalt kommer den nya stadsdelen bestå av 20 kvarter och på sikt finns planer på att bygga en förskola och ett äldreboende i området.

Det första spadtaget togs gemensamt av Manne Aronsson, vd på Aspelin Ramm, Kristian Vramsten, kommunstyrelsens ordförande i Mölndals stad och Christian Wivensson, projektchef på Vestia.

– Jag känner mig väldigt stolt över att vi under en svår tid med pandemier och oroligheter i omvärlden fortsätter att utveckla stadsdelen Pedagogen Park mot vårt mål att skapa regionens bästa stadsdelscentrum. Det visar på en stark tilltro till den här platsen och till det här projektet.

Mathias Vårström

projektutvecklingschef, Aspelin Ramm Fastigheter

Parkhus 4 ska miljöcertifieras enligt BREEAM-SE EXCELLENT. Läs mer om BREEAM-certifiering på Sweden Green Building Councils hemsida.
https://www.sgbc.se/certifiering/breeam-se/

Mer information om Parkhusen hittar du här:
http://parkhusen.com/hyra-kontorslokal/

Spadtag för Parkhus 4 med fanfar
Publik framför Pedagogen Park
Christian, Kristian och Manne tar första spadtaget
Jonas Edblad och Christian Wivensson samtalar
Manne Aronsson talar för intresserad publik
Trumpetare från Bohuslän Big Band