MÖT EN AV VÅRA MEDARBETARE

– ROBERT BÖRJESSON

Tre ord som beskriver dig:

Rastlös, energisk & optimistisk

Vad är det som gör att du trivs på Vestia?

Vi har en mycket bra sammanhållning. Inte bara mellan oss som alltid är i produktionen utan även med dem som arbetsleder. Som vår platschef Fredrik eller Pernilla som hanterar inköp och ekonomi. Här blir det liksom inte för stort, vi lunchar ihop, tar en kaffe och snackar både om jobb och vad vi gjorde i helgen. Hade vi varit ett större företag tror jag tjänstemän suttit för sig och yrkesarbetare för sig. Nu sitter vi ihop och det gillar jag. Det blir ju mer familjärt då och kul när det finns intresse för varandras roller.

Om den som läser detta är intresserad av att börja hos oss skulle jag beskriva Vestia som ett flexibelt företag som växer och utvecklas. Vestia vill mycket och det känns.

Vi är både killar och tjejer och här finns den rätta känslan. Du vet när man känner att man kommer att utvecklas, oavsett vilken roll du har. Jag trivs jättebra i min roll, med mina varierande arbetsmoment och med mina goa kollegor.

”Jag gillar varierat. Att jag inte är en montör som gör exakt samma grejer hela tiden. En dag kan jag sätta ett kök eller badrumsinredning, nästa dag är det fotlister eller golvläggning om det behövs. Avgörande är att jag kan samarbeta med andra och visa respekt. Det hade aldrig fungerat att man bara plöjer på och bara tänker på att man själv ska gå i första hand.”

Robert Börjesson
lagbas, Vestia Construction Group AB

Berätta lite kort om dig själv!

Absolut, jag bor tillsammans med min sambo i Kålltorp, i en trea, som vi totalrenoverat från golv till tak. Vår dotter Vega på 4 månader tar mycket av vår tid och uppmärksamhet just nu men jag försöker  träna så mycket som möjligt när det går. Just nu inväntar jag dock en inflammerad benhinna som måste läka innan jag kan sätta igång igen.

Intressen?

Enkelt! Mitt största intresse är Blåvitt. Det är inte bara fotbollen i sig utan gemenskapen runt omkring. Jag har många kompisar som går på Blåvitt och det blir ett sätt att umgås. Det började med att morfar tog med mig på en match där jag fick en halsduk och sedan var det bara så. Att välja fotbollslag är inget man väljer, man blir tvingad till ett lag…
Jag tycker att fotbollen är en rolig sport att kolla på. För det är aldrig något lag som givet vinner allsvenskan. Det är en liga där alla kan slå alla, den jämnaste ligan i Europa. Tyvärr vinner inte IFK i år – de lär kommer på plats 11.

Hur kommer det sig att du valde att bli just snickare?

Först var jag inne på att bli golvläggare, för det är farsan, men han avrådde mig. Jag valde Bräcke-gymnasiet och där jag fick testa på lite blandat som snickeri, målning och murning. Kände att snickare skulle vara roligast.
Jag ville också välja en utbildning som innebar att lära sig ett hantverk då det är väldigt användbart. Utbildningen var bra men i mitt yrke blir man aldrig fullärd. Jag tror man kommer lära sig nya saker hela tiden.

Viktigast för mig är att jag får jobba med händerna, vara kreativ och få något gjort. Snabba resultat. Jag tror inte att jag hade klarat att sitta stilla hela dagarna framför en dator.. kanske hade jag kunnat öva på att bli bra på det också. Men jag är nog bättre på att vara kreativ där man direkt ser vad man åstadkommit.

Vad är tecken på bra sammanhållning för dig?

Vi försöker alltid hjälpas åt. Är det någon som ska hämta gips eller armering så är vi alltid två. Vi hjälps åt och ser till att lyfta rätt och använder de hjälpmedel som behövs för att underlätta. Förutom att hjälpas åt så har vi en go chargong mellan varandra. Just nu har vi haft en period då vi jobbat över mycket och även det kan faktiskt vara ett bra tecken på bra sammanhållning. Här vill vi ställa upp för varandra vilket lett till att alla hjälpts åt. Hade jag inte brytt mig om mitt företag skulle jag aldrig ställa upp på övertid utan bytt om från blåbyxorna klockan fyra varje dag. Nu vill jag hjälpa till när det behövs.

Vad är det mest utmanande i din roll?

Alla dagar ser olika ut, speciellt här ute på Landvetter flygplats. I vårt uppdrag behöver vi hela tiden tänka steget före så våra arbeten påverkar den pågående verksamheten så lite som möjligt. Vi möter också dagligen andra yrkesgrupper som rör eller el som ska ha in något i väggen som vi ska gipsa. Då behöver vi ta hänsyn till varandra och enas om hur vi bäst kommer fram.