Nu är det klart!

jun 18, 2020

Det nya badhuset i Åby Arenastad blir verklighet. I går antog kommunfullmäktige ett formellt igångsättningsbeslut för en ny badanläggning. Badhuset väntas stå klart våren 2023. Planen är att sätta spaden i marken i slutet av sommaren då rivningen av gamla Åbybadet är avslutad. Kommunfullmäktige har godkänt ett anslag på 500 miljoner kronor.

Interior nya badhuset
Efter en lång och omfattande process så är detta givetvis en milstolpe i projektets framskridande, men också en avgörande sådan för att ens kunna ta projektet vidare. Detta är utan tvekan ett av stadens största investeringsprojekt någonsin med hög komplexitet vad gäller innehåll och genomförande. Det är med stor respekt och ödmjukhet vi nu går in i produktionsfasen som kommer att fortgå under drygt tre års tid.
Magnus Stahre

Fastighetschef, Mölndals stad

Igångsättningsbeslutet är en milstolpe på resan mot ett nytt och modernt badhus, ett badhus där det ska finnas något för alla Mölndalsbor.
Kristian Vramsten

kommunstyrelsens ordförande (M)

Bassänger, familjebad och relaxavdelning

Det nya badhuset består av två våningar på cirka 10 000 kvadratmeter. Baddelen består av en en 25-metersbassäng, en 50-metersbassäng, två undervisningsbassänger med höj- och sänkbara bottnar, en mindre relaxavdelning och ett familjebad med två rutschkanor.

Vägen till det nya badhuset

Planeringen för en framtida badanläggning i Mölndal har utgått från en kapacitetsökning och det nya badhuset kommer att få en betydligt större vattenyta för att tillgodose de prioriterade behoven för såväl simskola som föreningsliv och motionssim.

RIVNING PÅGÅR: Se filmen där Peter Höjer, vår platschef berättar om rivningen.

Bassäng lilla Åbybadet

Lilla Åbybadet

I Lilla Åbybadet finns det en 25-metersbassäng, undervisningsbassäng , duschutrymmen och omklädningsskåp.

Aktuell information och öppettider finner du här.

Bassäng lilla Åbybadet