Signerat och klart för byggstart av Parkhus 4 i Pedagogen Park

feb 15, 2022

Pressmeddelande 15 februari 2022

Parkhus 4 Pedagogen Park

Nu är både entreprenadavtal och hyresavtal mellan Aspelin Ramm och Vestia Construction Group påskrivna av ingående parter. Byggstarten för Parkhus 4 i Pedagogen Park, Mölndal planeras till 1 maj. Första juni 2024 kan Vestia flytta in på våning 6 och göra sig hemmastadda på drygt 1 100 kvadratmeter sprillans ny kontorsyta.

”Det är fantastiskt roligt att få möjligheten att bygga en kontorsfastighet där vi själva ska ha vår verksamhet”, säger Vestias vd Christian Wieland. ”Att det dessutom sker i våra hemmakvarter här i Mölndal, hamnar på pluskontot för många av våra medarbetare. Vi kanske ska kalla det närproducerat”, skojar Christian. ”Numera har vi projekt i hela Göteborg med kranskommuner, men ett flexibelt kontor i Pedagogen Park stämmer väl in med våra ambitioner att fortsätta växa och här finns det dessutom ett spännande kluster av företag som vi hoppas kunna samarbeta med i framtiden.”

Signering av hyres- och entreprenadavtal

Kristian Höglind, Mathias Vårström (Aspelin Ramm) och Christian Wieland (Vestia)

kontorsinterior_aspelinramm

Visionsbild av kontorsinteriör i Parkhus 4, Pedagogen Park (Aspelin Ramm)

Kontorsfastigheterna Parkhus 4 och intilliggande Parkhus 5, har fått sin arkitektoniska gestaltning av Wingårdh Arkitektkontor, den pågående detaljprojekteringen ansvarar Arkitektbyrån Design för. Totalytan på ca 12 000 kvm kan anpassas för lokalbehov på mellan 300 och 1700 kvadratmeter. ”Det gör att vi kan vara flexibla och möta både nya och befintliga hyresgästers önskemål om nya kontorslokaler”, säger Mathias Vårström, projektchef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Aspelin Ramm står som beställare i det överenskomna entreprenadavtalet med option att utföra kommande hyresgästanpassningar när fler hyresavtal är tecknade. Kontraktssumman för entreprenaden är 240 MSEK exklusive hyresgästanpassningar. Byggtiden planeras till 2022-05-01 – 2024-04-30.

Vestia har idag 90 medarbetare och en omsättning på 932 MSEK (2021). Projektbredden är stor, Vestia bygger kontor, skolor, äldreboenden, bostäder, industrilokaler, fritids- och sportanläggningar. I mars 2021 förvärvade Ratosgruppen 63% av aktierna i Vestia Construction Group.

För mer information:
Christian Wieland, vd Vestia Construction Group
Tel: 0706 54 09 30
E-post: christian.wieland@vestia.se