Invigning av Åbybadet

Invigning Åbybadet

Äntligen öppnades dörrarna till det nybyggda badhuset i Mölndal

Den 16 juni 2023 invigdes Åbybadet i Mölndal. Stämningen var glad och förväntansfull, stora delar av publiken skulle få möjlighet att testa bassängerna eller gå en guidad tur i anläggningen. Men först underhöll Mölndal Marching Band, Mölndalsrevyn och blåsorkestern Tornado. Sedan var det dags för tal, Christian Wieland fick äran att inleda på scenen.

– Det är fantastiskt roligt att få vara med och inviga det här fina badhuset idag nästan tre år efter att vi satte spaden i marken. Nu när vi har facit i hand kan vi konstatera att vi hållit både tid och kostnadsplan, och det är tack vare vårt fina samarbete med Mölndals stad. I byggsammanhang kallas det partnering och det innebär att alla nyckelaktörer samarbetar för projektets bästa i en öppen dialog och transparent arbetsmiljö.

– Ett badhus är den största investeringen en kommun kan göra för folkhälsa och glädje för sina invånare. Det har gått åtta år från första idé till färdigt badhus och det är egentligen inte alls lång tid för en komplex anläggning i den här storleken. Det är härligt att vi äntligen är i mål!

Stefan Gustafsson och Merjem Maslo, ordförande respektive vice ordförande i kommunstyrelsen, klippte bandet och sedan öppnades dörrarna för 600 badsugna besökare.

Vi på Vestia är stolta och glada över Åbybadet som kommer att ge mölndalsborna många härliga upplevelser framöver. För oss är det goda samarbetet med Mölndals stad något vi värdesätter högt. Vår projektorganisation har utvecklats gemensamt och svetsats samman under projektets gång och därför kändes det extra roligt att vi fick fortsätta samarbetet i den nya isstadion som byggdes vägg i vägg med Åbybadet. Isstadion invigdes i december 2023. 

Är du nyfiken på den nya isstadion, läs mer här: Isstadion Åby Arenastad