Äntligen ett spadtag för Almåsskolan

Första spadtaget för Almås hus C

Nya mötesplatser för ökad trygghet och trivsel

Nu har vi tagit det första spadtagetet för en omfattande ombyggnad av Almåsskolan i Lindome. Skolan ska få ett helt nytt kök och matsal med plats för fler elever. Lindome bibliotek får nya lokaler, skolans administration och skolhälsovård ska flytta in i den nya byggnaden och det blir även plats för en ny fritidsgård. Almås Hus C som bygganden kallas kommer att vara klar till skolstarten 2024.

– Efter många år av planering går vi nu från ord till handling med nya satsningar i Lindome centrum med en ny skolmatsal, bibliotek och fritidsgård. Med detta projekt möjliggör vi nya mötesplatser i Lindome, vilket kommer att bidra till ökad trygghet och trivsel i centrumområdet.

– Det är jätteroligt att äntligen få sätta i gång, säger Christian Wieland, vd Vestia. Ombyggnationen av Almåsskolan ingår i Program Lyftet, en serie projekt vi genomför i strategisk partnering med Mölndals stad. I strategisk partnering drar man nytta av gemensamt förvärvade erfarenheter i organisationen. Det skapar de allra bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt projekt.

Rivningen av lokalerna som nu ska ersättas startade i augusti 2022. Strax efter årsskiftet inleds gjutningen av grunden för den nya byggnaden som planeras stå klar till skolstarten 2024. Då öppnar även bibliotek och fritidsgård.