Utmärkelsen årets företag 2022

Prisutdelning Utmärkelsen

Hurra vi vann!

Igår fick Vestias utsände, vd Christian Wieland, ta emot priset Utmärkelsen Årets företag 2022 i en fullsatt sal på Västsvenska Handelskammaren. Utmärkelsen delas ut av Göteborgsregionens skola och arbetsråd för att uppmärksamma och premiera skolor, företag och yrkeslärare som arbetar särskilt bra med samverkan mellan skola och arbetsliv.

– Genom Utmärkelsen vill vi synliggöra och lyfta goda exempel på just det här inom regionen. Det finns så många engagerade personer och organisationer som brinner för att ge elever bra förutsättningar till framtida drömmar och mål.

Priset delas ut i fyra kategorier; Årets grundskola, Årets gymnasieskola, Årets yrkeslärare och Årets företag.

Som Årets företag 2022 blir vi på Vestia extra glada och stolta när vi läser motiveringen:

”Vestia bygger broar mellan skola och arbetsliv och visar på handlingskraft genom samverkansinsatser med olika skolaktörer. Tillsammans med utbildningssamordnare i kommunen arbetar Vestia för att skapa arbetstillfällen för personer som står utanför arbetsmarknaden. Anställda på företaget har även undervisat som yrkeslärare och möjliggjort etableringen av en helt ny gymnasieinriktning.”

– Det här är en riktigt fin utmärkelse för oss som företag. Jag vill verkligen hylla och tacka våra härliga snickare för deras fantastiska insatser som handledare för lärlingar från Krokslättsgymnasiet och Campus Mölndal.

– På Vestia arbetar vi medvetet och aktivt med social hållbarhet som en del i vår hållbarhetsplan och Utmärkelsen Årets Företag 2022 är ett kvitto på att vi har kommit en bit på vägen. Det här sporrar oss verkligen att fortsätta och utöka vårt arbete med socialt ansvarstagande.

– Jag vill poängtera att de insatser som vi nu får detta fina erkännande för är inget vi klarar av på egen hand på Vestia. Det krävs gott samarbete och långsiktiga relationer med kommun, kunder och samarbetspartners. Det är tillsammans som vi kan säkerställa branschens framtida kompetensförsörjning och göra nytta för samhället i stort.

Läs mer om vårt samarbete med Bygg- och anläggning på Krokslättsgymnasiet, Lärling under gymnasietiden och om vårt engagemang som mentor för en öppnare arbetsmarknad, Mentorskap.