Efter 32 månaders byggtid är vi i mål!

Åbybadet godkänd slutbesiktning

Vestia lämnar över Åbybadet till Mölndals stad

Tre år efter det första spadtaget lämnar vi över den 11 000 kvm stora anläggningen till Mölndals stad, slutbesiktigad och godkänd. Det är fortfarande några månader kvar till det första doppet men nu övergår Åbybadet rent formellt från att vara ett byggprojekt lett av Vestia till att vara en fastighet i stadens ägo.

– Öppnandet av det nya Åbybadet till sommaren kommer att bli en historisk händelse för Mölndalsborna. Många Mölndalsbor har en anknytning till det gamla badhuset och vi vet att det nya badet är mycket efterlängtat och vi tycker att vi har lyckats skapa ett av de finaste badhusen i Sverige. Vi har utformat det så att det ska passa alla, såväl yngre som äldre och allmänhet såväl som föreningsliv.

– Tack vare ett unikt samarbete mellan Mölndals stad och Vestia är det nya Åbybadet nu färdigbyggt och överlämnat. Slutresultatet överträffar allas våra förväntningar och det kommer även framtida besökare att uppfatta och uppskatta. Med väl genomtänkta materialval och gott om dagsljusinsläpp får jag själv känslan av att komma in i en varm och inbjudande spamiljö, fast av större storlek. För oss på Vestia känns det extra speciellt att vi som Mölndalsföretag har fått förtroendet att genomföra projektet på vår egen hemmaplan. Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade som har bidragit till ett mycket väl genomfört projekt.

Projektledare Ludwig Nöjd och platschef Peter Höjer berättar att ett så här stort och långt byggprojekt förstås innehåller utmaningar. Väder och vind är en av dem. Och budgetar och tidplaner som ska hållas. Och så en pandemi på det med allt vad det har inneburit för leveranser. Men vi har löst det tillsammans på ett föredömligt sätt.

Och ett riktigt fint badhus har det blivit! säger de samstämmigt.

  • Byggherre: Mölndals stad
  • Totalentreprenör: Vestia Construction Group
  • Arkitekt: Liljewall
  • Storlek: 11 000 kvm
  • Byggtid: juni 2020 – mars 2023