Stadsdelshus med rum för kultur i Selma stad

aktuellt-selma-stadsdelshus-featured

Nytt stadsdelshus med rum för kultur på Selma Lagerlöfs Torg

Tillsammans med GöteborgsLokaler, Projektpunkten och White arkitekter har Vestia fått uppdraget att bygga ett nytt stadsdelshus med rum för kultur på Selma Lagerlöfs Torg.

I byggnaden kommer personal från Norra Hisingens stadsdelsförvaltning att husera tillsammans med bland annat teater, bibliotek, kulturskola, mötesplats för seniorer, fritidsgård och ett café. Mixen av verksamheter gör att huset kommer att vara fyllt av liv från tidig morgon till sen kväll vilket kommer att bidra till utvecklingen av hela stadsdelen kring Selma Lagerlöfs Torg.

Tillsammans med Göteborgslokaler, utvalda konsulter och projektörer bildar vi nu ett projektteam som gemensamt ska verka för ett optimalt slutresultat. Vi ser redan nu fram emot att öppna ridåerna för allmänheten under våren 2019.
Stadsdelshuset kommer vara områdets mest publika byggnad och sjuda av aktivitet och hållbara ideal. Socialt, eftersom byggnaden är en investering i framtida generationers engagemang och delaktighet. Ekonomiskt, då lokaler och ytor till hög grad dubbelutnyttjas och ekologiskt med hög målsättning om ett litet ekologiskt fotavtryck genom en energieffektiv byggnad med hållbara materialval.