Ett hus med rum för kultur

Selma Lagerlöfs Center, ett hus som är fyllt av kultur!

Tillsammans med GöteborgLokaler, Projektpunkten och White arkitekter har Vestia färdigställt Selma Lagerlöfs Center, ett speciellt hus i Backa som är fyllt av kultur!

I byggnaden huserar personal från Norra Hisingens stadsdelsförvaltning tillsammans med bland annat teater, bibliotek, kulturskola, mötesplats för seniorer, fritidsgård och café. Mixen av verksamheter gör att huset är fyllt av liv från tidig morgon till sen kväll, vilket bidrar till en positiv utveckling av hela stadsdelen kring Selma Lagerlöfs Torg.

Tillsammans som ett projektteam har vi gemensamt verkat för ett optimalt slutresultat. Stadsdelshuset är områdets mest publika byggnad och sjuder av aktivitet och hållbara ideal.

Socialt, eftersom byggnaden är en investering i framtida generationers engagemang och delaktighet. Ekonomiskt, då lokaler och ytor till hög grad dubbelutnyttjas och ekologiskt med hög målsättning om ett litet ekologiskt fotavtryck genom en energieffektiv byggnad med hållbara materialval. Stadsdelshuset invigdes 27 september 2019.

Projektnamn: Selma Lagerlöfs Center

Vad: Norra Hisingens stadsdelsförvaltning tillsammans med bland annat teater, bibliotek, kulturskola, mötesplats för seniorer, fritidsgård och café.

Arkitekt: White arkitekter

Beställare: GöteborgsLokaler

Invigning: 27 september 2019

Yta: 6250 m²

– Arbetet rullar på fint och vi ligger bra till i vår tidplan. När jag går inne i stadsdelshuset med bygghjälmen på och ser den öppna delen i mitten av huset, så är det inte svårt att föreställa sig hur det kan se ut när huset fylls av liv, avslutar Mats Niklasson.

Spela videoklipp

SE fler av våra projekt

Renovering lyfter Hotel Riverton
Efterlängtad renovering av skola i Lillhagen
Norra Europas största förskola
Nya lokaler för Nordic Wellness