Kvarter C2 och C3 i Selma stad

Kvarter C i Selma Stad

Ett nytt kvarter i Selma Stad

Tillsammans med Egnahemsbolaget och Liljewall inledde Vestia utvecklingen av 111 lägenheter i Selma stad sommaren 2020. Projektet består av två byggnadskroppar; ett lamellhus, C2 och ett punkthus, C3.

Lamellhuset, C2, är fem våningar högt och L-format. Både fasader och tak är randiga för att bidra till känslan av stadskvarter. C2 färdigställdes under hösten 2022 och inflyttningen inleddes i november. I huset finns 53 lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök. Det högre punkthuset, C3, färdigställdes i augusti 2022 och där började kunderna flytta in första veckan i september. C3 är tio våningar högt och innehåller 58 lägenheter, ettor och tvåor alla med balkong eller altan.

De två husen har en gemensam innergård med gräsmattor, grönskande rabatter, lekplats, trädäck och varierade sittplatser. Kvarterets sopsortering ryms i det lärkträklädda gårdshuset.

– Vår samverkan med Vestia har fungerat galant med riktigt god stämning i gruppen. Det är ett engagerat gäng som gjorde det tydligt att det gemensamma målet var att få fram en riktigt bra produkt. Jag hoppas att vi får fler gemensamma projekt att samverka i framöver.

Projektnamn: Selma C2 och C3, Brf Selma Park

Vad: Två flerbostadshus, punkthus 10 våningar och lamellhus 5 våningar.

Beställare: Egnahemsbolaget

Byggstart: maj 2020

Inflyttning: september 2022

Yta: 9000 m²

SE fler av våra projekt

Renovering lyfter Hotel Riverton
Fem flerbostadshus i Fjällbo park i Utby
Modernisering av sport- och fritidsanläggningar
Flexibla kontor med utsikt