Klart för inflyttning i Brf Selma Park

Kvarter C i Selma Stad

Trygg och levande stadsdel

I kvarteren runt Selma Lagerlöfs torg är människor på väg till eller från jobbet, skolan, affären, promenerar eller sitter still och njuter av solen och miljön. Sedan utvecklingsarbetet i området som numera kallas Selma Stad inleddes 2017, har platsen transformerats från ett uppskattat men slitet torg, till en trygg och levande stadsdel. Det återstår en del arbete innan Selma Stads första tre etapper är klara. 2024 kommer drygt 1700 bostäder ha byggts, förutom handel, stadsdelshus, idrottshus, studentlägenheter, restauranger, caféer, äldreboende och förskolor.

I det som kallas kvarter C – Brf Selma Park, bygger Vestia Construction Group i partnering med Egnahemsbolaget, två flerbostadshus med totalt 111 bostadsrättslägenheter. Hus C2 är ett lamellhus med fem våningar som färdigställs under hösten 2022, inflyttningen inleds i november. Det högre huset, C3 är slutbesiktigat och där startar inflyttningen 3 september. Hus C3 är 10 våningar högt och innehåller 58 lägenheter på 1 och 2 rum och kök. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

De två husen får en gemensam innergård med gräsmattor, grönskande rabatter, lekplats, trädäck och varierande sittplatser. Det lärkträklädda gårdshuset innehåller kvarterets källsortering.

– Jag är jättenöjd med resultatet i det här projektet. Det är en utmaning att bygga så stora bostadshus, med allt material som krävs, på en plats som saknar både transportvägar och uppställningsytor. All logistik måste planeras minutiöst. Men det är väldigt tillfredsställande att få arbeta med så fin kvalitet i både material och gestaltning. Kul med randningen i lamellhuset, både på fasad och på tak – det bidrar till känslan av ett gemytligt stadskvarter.

– Det är så roligt att ta över nycklarna till hus C3 nu. Vi är jättenöjda med resultatet och tycker att det har blivit otroligt fina hus och lägenheter. Det har blivit precis som våra illustrationsbilder! Karaktären i kvarteret är trivsam och har ett varierande uttryck i höjd, fasadmaterial och färger.

– Vår samverkan med Vestia fungerar galant och vi har en så god stämning i gruppen. Det är ett engagerat gäng som gjort det tydligt att det gemensamma målet är att få fram en riktigt bra produkt. Nu tar vi över tiovåningshuset och börjar ta emot alla som ska flytta in i sina nya bostäder, men samarbetet med Vestia fortsätter under hösten när vi färdigställer lamellhuset C2. Jag hoppas att vi får fler gemensamma projekt att samverka i framöver.