Spadtag för ny isstadion i Åby Arenastad

Spadtag för ny isstadion

Första spadtaget för isstadion

Idag sattes symboliskt spadarna i snön för den nya isstadion som ska byggas i Åby Arenastad, Mölndal.

Den nya isstadion ingår i det stora strategiska partneringsamarbete som Vestia Construction Group har tillsammans med Mölndals stad för att utveckla idrottsområdet som till största delen utformades på 70-talet och nu har behov av utveckling och modernisering.

Vestia är totalentreprenör för hela programmet, som förutom ny isstadion, innefattar det nya badhuset (invigs våren 2023), ny multihall, ombyggnad av ispist, kansli, omklädning och friidrottsanläggning.

Det första spadtaget för isstadion togs gemensamt av stadsdirektör Mio Saba Sjösten, kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten (M) och Vestias vd Christian Wieland. Inbjudna var bland andra representanter för Mölndals konståkningsklubb, Kållered Hockey, Mölndals Bandy och Mölndals Hockey.

– Det är en stor glädje och ära att nu få sätta i gång processen med att bygga vår nya isstadion. Vi kommer att bygga en fin anläggning för bandy, konståkning, hockey och andra aktiviteter. Isstadion är efterlängtad och kommer att vara till glädje för många Mölndalsbor under lång tid framåt.

– Det är verkligen roligt att sätta spaden i marken för ett så folkkärt projekt som en isstadion, säger Vestias vd Christian Wieland. Jag tog själv mina första skär här på Åby och ser framför mig att många generationer kommer att ha glädje och nytta av den nya anläggningen. Stor eloge till teamet som har planerat det här så bra. Det är tydligt att vårt partneringsamarbete med Mölndals stad fungerar väldigt väl.

Christian Wieland talar på spadtaget
Team Åby på isstadion