Arcams nya kontor i Mölnlycke

I Mölnlycke företagspark har vi utfört ett stort om- och tillbyggnadsprojekt som krävt en välplanerad tidplan in i minsta detalj.

Sedan juni 2019 utgår Arcam från sina nya lokaler i Mölnlycke Företagspark som vi tillsammans med fastighetsägaren Castellum anpassat till modena kontors- och produktionslokaler.

Arcam är ett framgångsrikt företag som tillhandahåller lösningar för kostnadseffektiv produktion av metallkomponenter. Företaget tillverkar bland annat 3D-printrar som framförallt skriver ut i titan, vilket används för bl.a. höftimplantat, motordelar till flygplan och prototyper. I samband med att de 2016 köptes upp av GE infann sig stora planer på tillväxt som deras befintliga lokaler inte kunde leva upp till. Valet av en ny lokal föll på lokalerna i Mölnlycke företagspark som Elanders tryckeri precis valt att lämna.

Utifrån Arcams behov har vi genomfört en total ombyggnad invändigt samt en tillbyggnad för lager och logistik. Projektet startade vintern 2018 och för att klara projektets pressade tidplan utfördes projektet som ett samverkansprojekt där ledorden varit samarbete och flexibilitet.

Första etappen på 16 000 m2 färdigställdes på 10 månader och slutbesiktigades i juni 2019. För att möjliggöra den korta byggtiden har projektet krävt en välplanerad tidplan in i minsta detalj vilken hållts med hjälp av samarbete och en aktiv dialog under hela projektet mellan Vestia, Castellum och Arcam. Efterföljande etapper har genomförts med Arcams pågående verksamhet i angränsande lokaler och slutbesiktades i november 2019.

Fler bilder på kontorets smakfulla interiör och mer om Arcams kan du ta del av via länken nedan, då projektet var nominerat och slutligen hamnade på plats 3 i Lokalnytts årliga tävling ”Sveriges snyggaste kontor”.

Tredje plats i Sveriges snyggaste kontor