Godkänd slutbesiktning i Majorna

Kennedygatan 1_förskola

Grattis till teamet på Kennedygatan 1 förskola

Nu kan vi lämna över en sprillans ny förskola till verksamheten i Göteborgs Stad. Innan barnen börjar i maj ska lokalerna möbleras och verksamheten förberedas. På Kennedygatan 1 finns plats för 120 barn i sex grupper fördelade på två våningar och 1455 kvm. Interiören är ljus och harmonisk, miljön för barn och vuxna är trygg och väl anpassad för verksamheten. En stor gård med varierade lekytor ligger i anslutning till Sannaparken dit man kan göra utflykter hela året om.

Projektet som har gått under arbetsnamnet Ostindiegatan 24, ingår i program Fyrklövern, ett strategiskt partneringavtal mellan Vestia och Stadsfastighetsförvaltningen. Fyrklövern omfattar totalt fem förskolor i Göteborgs Stad. Alla förskolorna byggs enligt samma koncept i två våningar, med sadeltak och träfasad. De har egna tillagningskök, sedumtak på återvinningshus och förråd, samt solceller för elproduktion. Läs mer här: Program Fyrklövern

Laura Stridh är platschef på Kennedygatan 1 och hade samma roll på Rörmyren 9, en av de färdigställda förskolorna i Fyrklövern:

– Det är väldigt skönt att bygga med ett gäng som känner varandra sen tidigare, vi har haft en härlig stämning i projektet från början till slut. Alla som medverkat har haft inställningen att lösa detta så bra som möjligt tillsammans. Vi kan känna oss riktigt nöjda med resultatet!

Fantastiskt bra jobbat av hela teamet! Njut av det glada beskedet.

  • Byggherre: Stadsfastighetsförvaltningen Göteborgs Stad
  • Totalentreprenör: Vestia Construction Group
  • Arkitekt: Liljewall
  • Storlek: 1455 kvm
  • Byggtid: nov 2021 – feb 2023