Massor med spadtag för Västerberg och Bifrost

Spadtag Bifrost

Nybyggnation av skola och förskola

I tisdags tog vi ett ovanligt festligt första spadtag för nybyggnationerna av Västerbergsskolan och Bifrosts förskola i Mölndal. Drygt 150 barn och elever från skolorna var på plats tillsammans med rektorer, skolpersonal och representanter från Mölndals stad och Vestia.

Fredrik Hellsten, chef på skolförvaltningen, hälsade välkommen och lämnade över ordet till rektorerna.  

– Det här är en fantastisk process, vi bygger en förskola som är tillgänglig för alla barn. Vi kommer få en lärmiljö både inomhus och utomhus där alla barn kan vara delaktiga överallt. Vi har redan nu fått vara med och titta på vår nya gård och vad vi vill göra med den.

– I dag är det en stor och magisk dag, vi som stolta rektorer på Västerbergsskolan och Bifrost förskola tillsammans med all fantastisk personal, alla barn och elever väljer att i den här stora stunden säga, idag är det ett litet steg och spadtag, men ett stort steg för våra barns framtid, deras viktiga skolgång och lust till lärande här i Bifrost.

Efter kopplingar både bakåt och framåt i tiden gav Thea Wedin, arbetschef på Vestia alla barn och elever ett spännande uppdrag.

– Vad gör er glada? Med en tidskapsel kan vi skicka meddelanden till framtidens barn och berätta något om livet idag. Fyll kapseln med era svar i form av meddelanden, teckningar och små saker. Vi bygger in tidskapslarna i skolorna och kanske hittas de av någon om 50–100 år.

Västerbergsskolan blir en F-6-skola för 570 elever på 9 500 kvm inklusive en fullstor idrottshall och beräknas vara färdig mars 2025. Bifrosts förskola blir norra Europas största förskola med 14 avdelningar på 4 200 kvm. Två avdelningar är anpassade för barn med funktionsvariation och två avdelningar är avsedda för öppen förskola. Förskolan ska enligt planen vara klar i december 2024.

Västerbergsskolan och Bifrosts förskola ingår i Program Lyftet, en strategisk partnering där Vestia är totalentreprenör och Mölndals stad är byggherre.

Här kan du läsa mer om Lyftet