Engelbrektsgatan 69–71

flexibla kontor med utsikt

Välkommen att kika in på – eller ut ifrån, en av Göteborgs mest centrala adresser. På Engelbrektsgatan 69–71 utför vi ett utmanande ombyggnadsuppdrag för GöteborgsLokaler. Den ursprungliga byggnaden från 1963 har byggts om och till under årens lopp. Nu skapas totalt 6 800 kvm nya, flexibla kontorsytor för hyresgäster med varierande önskemål och behov mitt i hjärtat av Göteborg. Det är fem minuters promenad till Avenyn och lika nära till Korsvägen.

Ombyggnationen utförs till stoppstandard vilket innebär att lokalerna färdigställs fram till ytskikt och undertak. Entréer, trapphus med hissar, toaletter och utomhusmiljö görs helt färdiga. Hyresgästerna får göra egna val gällande färg på väggar, golvmaterial, undertak och armaturer och kan därmed påverka sin kontorsmiljö och anpassa den till verksamheten. De översta våningsplanen har 360-graders utsikt och takvåningen högst upp har en sammanhängande terrass runt om hela fasaden.

I markplan görs möjlighet till affärsverksamheter och i projektet ingår även en nybyggnad i två våningar längs med Sten Sturegatan där det planeras för restaurangverksamhet.

Första hyresgästen flyttar preliminärt in 1 oktober 2023 men ombyggnationen på Engelbrektsgatan 69–71 kommer att pågå lite längre än så, med stort hänsynstagande för att inte störa under arbetstid.

Projektnamn: Engelbrektsgatan 69-71

Arkitekt: GAJD arkitekter

Beställare: GöteborgsLokaler

Inflyttning: oktober 2023

Yta: 6800 m²

SE fler av våra projekt

Ett nytt landmärke i Lilla Bommen
Ombyggnationen av Fässberg ingår i Program Lyftet.
Renovering och ombyggnation av äldreboende
Uppdaterade lokaler efter dagens krav