Fjällbo Park

Fjällbo Park färdigställande

Bostadsrätter i Fjällbo Park

I Fjällbo Park har vi byggt fem flerbostadshus i partnering med Egnahemsbolaget och underentreprenörer. De första kunderna flyttade in den 8 september 2022. Inflyttningen skedde sedan successivt under hösten allteftersom husen färdigställdes.

Arkitekten har lagt stor omsorg på både byggnader och omkringliggande miljö. Fasaderna är i trä med detaljer som harmoniserar med omkringliggande bebyggelse.

– Det bästa med projekt Fjällbo Park är vårt goda samarbete. Vi har verkligen fått en stark sammanhållning i teamet tillsammans med Egnahemsbolaget och underentreprenörer. Sen är jag förstås riktigt stolt över resultatet också. Husen smälter fint in i området med kopplingar bakåt i tiden, men är toppmoderna med hög genomgående kvalitet.

Fjällbo Park är nominerat till Årets bästa byggnadsverk i Göteborg. 

Priset går till det byggnadsverk som bäst uppfyller kriterierna som Per och Alma Olssons fond har satt upp för priset. I år har juryn valt att gå vidare med sex nominerade byggnadsverk som stod klara under 2022.

Läs mer om nomineringen: Årets bästa byggnadsverk

Projektnamn: Fjällbo Park

Vad: Fem flerbostadshus i partnering med Egnahemsbolaget

Arkitekt: Radar Arkitektur & Planering

Beställare: Egnahemsbolaget

Byggstart: maj 2020

Inflyttning: december 2022

Yta: 9000 m²

Bilder: Anders Nicander

Nära till friluftsliv och äventyr

Husen ligger i en grönskande parkmiljö vid foten av Fjällboberget. Området gränsar till Fjällbo ängar och omgärdas av sammanhängande grönområden med naturstigar och klättringsleder.

Totalt är det 90 lägenheter på ett, till fyra rum och kök. Alla lägenheter har balkong eller altan i västerläge. Storleken varierar mellan 32 till 102 kvadratmeter. I bostadsrättsföreningen finns en gemensamhetslokal och övernattningslägenhet och det gemensamma cykelförrådet har även en liten verkstad.

SE fler av våra projekt

Uppdaterade lokaler efter dagens krav
Naturen som lärandemiljö
Naturskönt läge i Krokslätt för ny förskola i Program Fyrklövern
Ett lamellhus, ett punkthus, ett nytt samarbete